💾 Archived View for gamifi.cat › blog › 2015-10-21_computacional_escuela_4 captured on 2024-12-17 at 10:04:18. Gemini links have been rewritten to link to archived content
⬅️ Previous capture (2023-03-20)
-=-=-=-=-=-=-
En aquest mòdul farem un cotxe sense conductor. S’exploraran diferents algoritmes i s’introdueix els sistemes autorregulats.
Vivim rodejats de sistemes i mà quines que ens faciliten la vida, però que no entenem…Per a formar estudiants competents, des dels Estats Units arriba un moviment que promou l’estudi de les ciències. Es diu STEM, acrònim per “Science, Technology, Engineering, Maths”. I aquest curs també s’inscriu dins d’aquest context de promoció de les ciències de la computació a través d’Scratch.
Centrant-nos en enginyeria de control coneixerem com es controlen sistemes dinà mics automà tics i serem capaços de dissenyar els nostres propis algoritmes de control. Aquests sistemes, per exemple, poden ser aplicats en domòtica: control ambiental de la temperatura, sensors de moviment i alarmes, etc. Les possibilitats dels sistemes automatitzats són infinites.
Associat a control i l’automà tica està el concepte de cibernètica, una à rea interdisciplinar: comunicacions, control, informà tica i computació. Hi ha persones que ho associen al ciberespai (navegar per internet), o qui ho aplica a la robòtica. Nosaltres ho aplicarem a la computació en relació a la teoria de sistemes. Es posa d’exemple el cotxe de Google, que va tot solet fent fotos per les cities.
1. Contruirem el cotxe i la pista.
2. Farem que el cotxe es mogui.
3. Farem que no se surti de la pista.
4. Posarem un cronòmetre per saber quan triga a fer una volta.
5. Disenyar un petit algoritme per tal que redueixi a les corves i acceleri a les rectes.
6. Intentarem que sigui capaç de circular en circuits que el cotxe no conegui.
A més, li he posat un petit script (gir) perquè s’adelantin si es troben :) Recorda prémer espai perquè comencin a córrer. El cotxe que arriba abans a 3 voltes completes guanya i es para el joc.
Veure el projecte al web d’Scratch
Mòdul5. Ciències de la vida (projecte: reproducció de papallones)