💾 Archived View for magaz.hellug.gr › 11 › 04_ote › index.gmi captured on 2024-09-29 at 00:30:56. Gemini links have been rewritten to link to archived content

View Raw

More Information

⬅️ Previous capture (2024-02-05)

-=-=-=-=-=-=-

Ο ΟΤΕ μας ενώνει;

Ομάδα αντίδρασης από το Hack.gr(mailto:action-ote@hack.gr)
Ιαν 1999

Το κείμενο που ακολουθεί είναι το κείμενο που συντάκτηκε από τα μέλη της λίστας action-ote

Συνυπογράφεται από τους κάτωθι συντελεστές του Magaz (με αλφαβητική σειρά):

1: mailto:kabrianis@hellug.gr

2: mailto:papas@hellug.gr

3: mailto:evris@hellug.gr

4: mailto:sanida@hellug.gr

1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

2. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

3. ΖΗΤΑΜΕ/ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

[1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ]

1.

Ακριβή κοστολόγηση της πρόσβασης στο Δίκτυο

Η ήδη ακριβή (λόγο χρονοχρέωσης) πρόσβαση στη λεωφόρο των πληροφοριών, γίνεται ακόμα πλέον σχεδόν απαγορευτική, όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί.--------------------------------------------------------------------------------

\ Ώρες αιχμής\ Ώρες μη αιχμής

ΚΟΣΤΟΣ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ (08:00-23:00) (23:00-08:00)

Παλιά τιμολόγια (20μ. * 13δρχ) + ΦΠΑ = 306.8 δραχμές (8μ. * 13δρχ) + ΦΠΑ = 122.72 δραχμές

Νέα τιμολόγια (60μ. * 6 δρχ) + ΦΠΑ = 424.8 δραχμές (30μ. * 6 δρχ) + ΦΠΑ = 212.4 δραχμές

Αύξηση 118 δραχμές (38.46%) 89.68 δραχμές (73.08%)--------------------------------------------------------------------------------

Την ίδια στιγμή που τα τιμολόγια αυξάνονται, ο ΟΤΕ παρέχει αποκλειστικά στη θυγατρική του επιχείρηση ΟΤΕnet, μέσω των ειδικών ενιαίων αριθμών κλήσης (0965 χχχχχ) μειώσεις στην τιμή πρόσβασης:--------------------------------------------------------------------------------

\ Ώρες αιχμής Ώρες μη αιχμής ΚΟΣΤΟΣ 1 ΩΡΑΣ

Άλλοι φορείς 424.8 δραχμές 212.4 δραχμές

ΟΤΕnet 283.2 δραχμές 70.8 δραχμές

Διαφορά 141.6 δραχμές (+50%) 141.6 δραχμές (+200%)--------------------------------------------------------------------------------

Επιπρόσθετα στην ΟΤΕnet οι ώρες μη αιχμής επεκτείνονται κατά μία ώρα (ισχύουν μετά τις 22:00 και όχι μετά τις 23:00). Έτσι στο διάστημα 22:00-23:00 η χρέωση σε ΟΤΕnet/άλλους είναι 70.8/424.8 δραχμές αντίστοιχα (+500%).

2.

Επιπτώσεις στον υγιή ανταγωνισμό

Το γεγονός αυτό είναι πιθανό να οδηγήσει σε μονοπωλιακές καταστάσεις στο χώρο της τηλεφωνικής πρόσβασης στο Internet, με δραματικές επιπτώσεις στους τομείς

* του υγιούς ανταγωνισμού,

* της απασχόλησης εργαζομένων,

* της πραγματοποίησης επενδύσεων,

* της δυνατότητας επιλογής των καταναλωτών,

* της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η δυνατότητα απόκτησης του ειδικού ενιαίου αριθμού κλήσης είναι πιθανό να δοθεί και σε άλλους παροχείς, αλλά εκτός του ότι ο Οργανισμός κωλυσιεργεί (όπως καταγγέλουν και άλλοι μεγάλοι παροχείς) και μάλιστα έχει ήδη τιμωρηθεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών με πρόστιμο 80 εκατομμυρίων δραχμών, αυτή η δυνατότητα περιορίζεται μόνο σε μεγάλες εταιρείες (που πληρούν κάποια τεχνικά κριτήρια). Δηλαδή μικρές εταιρείες (όπως για παράδειγμα όλες οι επαρχιακές), ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, ινστιτούτα, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, εταιρίες που προσφέρουν υπηρεσίες πρόσβασης στους εργαζόμενούς τους αποκλείονται.

Οι μικρές εταιρίες απειλούνται άμεσα με κλείσιμο με προφανείς συνέπειες στον τομέα της απασχόλησης, η έρευνα από πανεπιστήμια, τεχνολογικά και ερευνητικά ιδρύματα εμποδίζεται, η τηλε-εργασία καθίσταται απαγορευτική.

3.

Επιπτώσεις στην πληροφόρηση και μόρφωση των πολιτών

Τα ακριβά τιμολόγια, αποκλείουν από την τηλεφωνική πρόσβαση στο Δίκτυο:

* τους κατοίκους ημιαστικών και αγροτικών κέντρων, που καλούνται να πληρώνουν υπεραστικές κλήσεις για πρόσβαση στην μεγαλύτερη σύγχρονη πηγή πληροφοριών,

* τις κοινωνικές τάξεις με χαμηλά εισοδήματα, που δεν έχουν την πολυτέλεια να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για πρόσβαση στο Internet (πρόσβαση 2 ωρών ημερησίως επιβαρύνει το λογαριασμό του ΟΤΕ κατά περίπου 50.976 δραχμές),

* τους φοιτητές και σπουδαστές, κυρίως αυτούς που φοιτούν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και αυτούς που χρησιμοποιούν το Internet ως κύρια πηγή συλλογής πληροφοριών.

Είναι άδικο αλλά και επικίνδυνο η πρόσβαση στο Διαδίκτυο να είναι προνόμιο των λίγων ("έχοντες και κατέχνοντες"). Κορυφαίοι μελετητές χαρακτηρίζουν όσους δεν έχουν πρόσβαση στο Internet ως τους "αναλφάβητους του μέλλοντος"). Ο Nicholas Negroponte χαρακτηρίζει την πρόσβαση στο Δίκτυο "θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα" και καλεί τους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς να παράσχουν χρονικά ανεξάρτητη κοστολόγηση. Η Συμβουλευτική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών της Ιρλανδίας ( Advisory Commitee on Telecommunications[5]) σε μελέτη της σημειώνει τις σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις της χρονοχρέωσης στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

5: http://act.iol.ie/

[2. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ]

Με βάση την πιο πρόσφατη έρευνα της ΟΤΕnet, ο αριθμός των χρηστών Internet στη χώρα μας είναι 130.000 και από αυτούς οι 90.000 (69%) είναι συνδεδεμένοι μέσω τηλεφώνου. Ο πολύ μικρός αυτός αριθμός (ποσοστό 1,3% επί του πληθυσμού) καθιστά την Ελλάδα ουραγό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και πολύ πίσω σε σχέση με άλλες μη αναπτυγμένες χώρες. Χάριν συγκρίσεως αναφέρεται ότι τα σημερινά ανάλογα ποσοστά στο Κατάρ και το Κουβέιτ κυμαίνονται ήδη μεταξύ 2,15% και 3,1%. Ούτε λόγος βέβαια για τις ΗΠΑ και τον Καναδά, όπου ο αριθμός των χρηστών Internet με βάση μελέτη της Nielsen Media Research ξεπερνάει τα 80.000.000.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι ο ρυθμός αύξησης των χρηστών στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλότερος σε σχέση με τον αντίστοιχο σε αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες, και με τα νέα τιμολόγια του ΟΤΕ είναι φυσικό ο ρυθμός αυτός να ελαττωθεί ακόμα περισσότερο.

Το κυβερνητικό σχέδιο Η Ελλάδα στην Κοινωνία της Πληροφορίας - Στρατηγική και Δράσεις[6], Νοέμβριος 1998 επισημαίνει την ανάγκη να διαφυλάξει η πολιτεία τον υγιή ανταγωνισμό, την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας με το μικρότερο δυνατό κόστος, την προώθηση της τηλε-εργασίας, την ελεύθερη πρόσβαση στα δίκτυα και την πληροφορία για όλους, χωρίς διακρίσεις και ανισότητες. Χαρακτηριστικά είναι τα ακόλουθα αποσπάσματα:

6: http://www.primeminister.gr/infosoc/

"Η πολιτεία έχει σημαντικό ρυθμιστικό και κανονιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της αγοράς στην Κοινωνία της Πληροφορίας, τον οποίο εκπληρώνει με τη δημιουργία ενός ευέλικτου και εξελισσόμενου θεσμικού πλαισίου, καθώς και τη διαφύλαξη συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού."

Είναι γεγονός ότι ο πανελλαδικός αριθμός κλήσης (0965) είναι ένα βήμα προς το μέλλον. Είναι μία λύση στο πρόβλημα απομόνωσης της ελληνικής επαρχίας από τα τεκταινόμενα στην τεχνολογία. Δυστυχώς όμως, σύμφωνα με την ΕΕΤ (5/10/98), αυτό ακριβώς αποτελεί "αθέμιτο ανταγωνισμό" εφόσον παρέχεται μόνο στην ΟΤΕnet. Πρέπειλοιπόν η πολιτεία να παρέμβει, και να υποχρεώσει τον ΟΤΕ να παραχωρήσει σε άλλες εταιρείες, πανεπιστήμια, ιδιώτες, ότι υπηρεσίες ζητούν και έχει ο ΟΤΕ τα τεχνολογικά μέσα να δώσει. Για να μην μας οδηγήσει το μονοπώλιο του ΟΤΕ σε ένα εξαναγκαστικό μονοπώλιο της ΟΤΕnet.

"Στη χώρα μας σήμερα, τείνει να δημιουργηθεί ένας διαχωρισμός ανάμεσα σε λίγους (αλλά ραγδαία αυξανόμενους) χρήστες πληροφορικής ή δικτύων επικοινωνίας όπως το Internet και σε πολλούς άλλους που αντιμετωπίζουν τις νέες τεχνολογίες στην καλύτερη περίπτωση σαν μυστήριο και στη χειρότερη σαν κίνδυνο για το μέλλον τους."

Αυτή η διαφορά νοοτροπίας είναι σε ένα βαθμό θέμα διαφορετικών γενεών και δεδομένης της μεγαλύτερης εξοικείωσης των νέων με τις νέες τεχνολογίες με την πάροδο του χρόνου θα εξαλειφθεί. Η πολιτεία έχει όμως σημαντικό χρέος ενημέρωσης και διαπαιδαγώγησης για τη διευκόλυνση αυτής της μεταβατικής περιόδου.

Και βέβαια είναι απαραίτητο να κατανοήσουν όλοι τις δυνατότητες που μας προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, η πληροφορική και τα δίκτυα. Μεταξύ των λύσεων που υπάρχουν και προτείνονται, η πιο σημαντική ίσως δεν είναι τόσο η ενημέρωση, όσο ο μη αποκλεισμός κάποιων κοινωνικών ομάδων από την πληροφορική. Ήδη, με την χρονοχρέωση, οι ώρες απασχόλησης του απλού πολίτη με το Internet έχουν μειωθεί. Ο απλός πολίτης, ο άνεργος, ο στρατευμένος, ο εργαζόμενος σε μία εταιρεία που δεν έχει σχέση με υπολογιστές, δίκτυα και τηλεπικοινωνίες, είναι καταδικασμένος να πληρώνει τα υπερβολικά ληστρικά τιμολόγια του ΟΤΕ για την ενημέρωσή του.

"Στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, η Δημόσια Διοίκηση έχει την υποχρέωση να παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, σε σύντομο χρόνο και με το μικρότερο δυνατό κόστος. Οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών προσφέρουν τα απαραίτητα εργαλεία για την επίτευξη αυτού του σκοπού, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνουν τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης σε πλαίσιο διαφάνειας και δημοκρατικής συμμετοχής."

Σίγουρα, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν τα νέα τιμολόγια του ΟΤΕ να θεωρηθούν το χασμηλότερο δυνατό κόστος, ιδιαίτερα δε για τον χρήστη του Internet. Η εικονική μείωση τιμών με την οποία "βομβαρδιστήκαμε" τις τελευταίες μέρες, λόγω της μείωσης της αξίας της αστικής μονάδας χρέωσης από 13 δραχμές ανά τρίλεπτο σε 6 δραχμές ανά λεπτό, δεν ισχύει στην περίπτωση χρήσης του Internet, εφόσον κανένας δεν συνδέεται για λιγότερο από μισή ώρα. Συνεπώς, μιλάμε για αυξήσεις της τάξης του 38% για τις ώρε αιχμής, και 85% για τις ώρες μη αιχμής. Μείωση παρατηρείται μόνο σε χρήστες της υπηρεσίας πανελλαδικού αριθμού κλήσης, η οποία όπως προαναφέρθηκε ΔΕΝ δίδεται σε όσους πρέπει. Και αυτή όμως η μείωση δεν είναι αρκετή.

"Οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας δίνουν τη δυνατότητα σε πολλούς εργαζόμενους να εργαστούν από το σπίτι τους ή από άλλο χώρο σε απόσταση από τον συνήθη χώρο εργασίας τους, με τη βοήθεια ενός υπολογιστή και μίας τηλεφωνικής σύνδεσης. Παρότι το ποσοστό των εργαζομένων οι οποίοι χρησιμοποιούν παρόμοιες δυνατότητες παραμένει μικρό στη χώρα μας, η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι ως μορφή οργάνωσης της εργασίας η τηλε-εργασία θα εξαπλωθεί. (..) Επιπλέον, η τηλε-εργασία μπορεί να οδηγήσει σε χωροταξική αναδιανομή της αγοράς εργασίας και σε διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων μετατοπίζοντας δραστηριότητες σε λιγότερο ευνοημένες περιοχές."

Όπως πολύ σωστά αναφέρει η παραπάνω παράγραφος, η τηλεεργασία, θα εξαπλωθεί, αλλά με κόστος 2.880 δραχμές + Φ.Π.Α. ανά οχτάωρο (σύνολο 3.400 δραχμές, δηλαδή 50% του ημερομισθίου), και με τα ISDN να κοστίζουν ακόμα περισσότερο (και ως συνδέσεις από τον ΟΤΕ, αλλά και με το πάγιο των 5.000 δραχμών ανά μήνα), υπάρχει κανένας άνθρωπος που να πιστεύει ότι η τηλεεργασία θα αναπτυχθεί στην Ελλάδα; Οι δε μισθωμένες γραμμές είναι ακόμα ακριβότερες. Η διεθνής εμπειρία, βασίζεται σε άλλα στοιχεία, όπως ότι στην Αυστραλία ΔΕΝ υπάρχει χρονοχρέωση, σε πολλές πολιτείες της Αμερικής η χρέωση είναι ΜΗΔΕΝΙΚΗ για συνδέσεις δεδομένων, στην δε Ευρώπη, σε όλες σχεδόν τις χώρες υπάρχουν ειδικές τιμές για συνδέσεις με το Internet. Ο ΟΤΕ που μας ενώνει, αποτελεί έτσι άλλη μία φορά τροχοπέδη στην εξέλιξη της Ελλάδας. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η εξής απλή: δωρεάν συνδέσεις δεδομένων. Είτε αυτό σημαίνει σε πανελλαδικό αριθμό κλήσης, ή σε τηλεφωνα που θα χορηγήσουν οι ίδιες οι εταιρείες που ενδιαφέρονται για τηλεεργασία, οι ISPs που παρέχουν εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN), οι ανώτερες και ανώτατες σχολές. Και αυτό να ισχύσει, ανεξάρτητα της απόστασης, για να μπορέσει και ο εργαζόμενος να επιλέξει να μένει έξω από την Αθήνα, στην επαρχία. Γιατί όπως πολύ σωστά αναφέρεται, θα δοθεί η δυνατότητα στον επιλέγοντα να εργαστεί με αυτό τον τρόπο, να μένει σε άλλα μέρη της Ελλάδας, σε νησιά, σε πιο "ανθρώπινες" πόλεις από την Αθήνα.

"Η πρόσβαση στα δίκτυα και την πληροφορία θα πρέπει να είναι ελεύθερη για τους χρήστες και για όσους επιθυμούν να παρέχουν υπηρεσίες."

Και εδώ φτάνουμε στη λογική του παραλόγου, να υπάρχουν ήδη σε όλο τον κόσμο δωρεάν πληροφορίες στο διαδίκτυο, τις οποίες ο μέσος Έλληνας δεν μπορεί να προσπελάσει, λογώ του κόστους του τηλεφωνήματος!!! Αν αυτό δεν αποτελεί πισωγύρισμα, τι ακριβώς είναι;

"Ρυθμίσεις για διασύνδεση με βάση τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα, τη χωρίς διακρίσεις αναλογικότητα και τη δημιουργία πολλαπλών κόμβων σε όλη την Ελλάδα. Η τιμολόγηση της διασύνδεσης πρέπει να είναι προσανατολισμένη στο κόστος, λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή πρακτική."

Ήδη, έξω από την Αθήνα το κόστος της σύδεσης στο δίκτυο είναι απαγορευτικό. Το ίδιο περίπου γίνεται τώρα και για την Αθήνα. Η τιμολόγηση της διασύνδεσης ΔΕΝ είναι προσανατολισμένη στο κόστος, αντίθετα είναι προσανατολισμένη στην αύξηση κέρδων του ήδη κερδοφόρου ΟΤΕ. Η διεθνής πρακτική δε, όπως προαναφέρθηκε, είναι χαμηλότερες χρεώσεις για συνδέσεις δεδομένων. Μία απλή σύγκριση του μισθού του μέσου Έλληνα, και του μισθού του μέσου Ευρωπαίου, και αντίστοιχα, του κόστους χρήσης του Internet, θα αποδείξει και στον πιο κακόπιστο, ότι τα παραπάνω αποτελούν δυστυχώς μόνο λόγια.

"Πρόσβαση για όλους σε νέες υπηρεσίες επικοινωνίας και πληροφόρησης. Η ικανότητα συμμετοχής των πολιτών στα κοινά προϋποθέτει την πρόσβαση στις πηγές πληροφόρησης. Η διάθεση των πληροφοριών, η πρόσβαση στις πηγές πληροφόρησης είναι λειτουργική βάση μιας πλουραλιστικής δημοκρατίας, καθώς μόνο ο πληροφορημένος πολίτης μπορεί να είναι ενεργός πολίτης. Η Κοινωνία της Πληροφορίας στοιχειοθετεί υπ' αυτήν την έννοια τμήμα της «ανοιχτής κοινωνίας». Η εξέλιξη της Κοινωνίας της Πληροφορίας δεν πρέπει να οδηγήσει σε ανισότητες και «αναλφαβητισμούς», σε διάκριση των πολιτών σε έχοντες πρόσβαση στη γνώση και την πληροφόρηση και σε πληροφοριακά πληβείους."

Αυτό ακριβώς είναι και το σημείο το οποίο θίγουμε.

* Απομονώνεται η επαρχία με τον εξαναγκασμό υπεραστικής χρέωσης

* Απομονώνονται κοινωνικές ομάδες της επαρχίας ακόμα και με τον πανελλαδικό αριθμό κλήσης (μετά τις 10 το βράδυ αστική χρέωση, που για πολλούς αυτό δεν είναι βολικό)

* Απομονώνονται ταξικές ομάδες (χαμηλόμισθοι, και όχι μόνο, όταν το μήνα κοστίζει ΜΟΝΟ η τηλεφωνική σύνδεση στο Internet περί τις 20.000 δραχμές με μετριοπαθείς προβλέψεις περί των ωρών χρήσης του Internet).

Τελικά αυτές οι ανισότητες και οι "αναλφαβητισμοί", αντί να καταπολεμούνται ενθαρρύνονται και διατρανώνονται. Η πολιτεία οφείλει να υλοποιήσει όσα (σωστά) επισημαίνει στο κείμενο αυτό. Είναι εμφανές ότι τα τιμολόγια του ΟΤΕ (τόσο τα ισχύοντα, όσο και ακόμη περισσότερο αυτά που θα τεθούν σε εφαρμογή από τον Μάρτιο του 1999) κινούνται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Είναι επιβλητική ανάγκη να ληφθούν επειγόντως μέτρα, πριν τεθούν στο περιθώριο της λεωφόρου πληροφοριών οι πολίτες αυτής της χώρας, πριν μείνει η χώρα μας έξω από το τρένο της ανάπτυξης.

[3. ΖΗΤΑΜΕ/ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ]

1. Σταθερή (χωρίς χρονονοχρέωση) σύνδεση μέσω τηλεφώνου στο Internet Αυτό μπορεί να γίνει:

* είτε μέσω ειδικών αριθμών κλήσης (0965) σε όλους τους φορείς πρόσβασης στο Internet (εταιρείες παροχής υπηρεσιών Internet, ακαδημαϊκά ιδρύματα, εταιρείες/ιδρύματα που παρέχουν υπηρεσίες στους υπαλλήλους/μέλη τους),

* είτε μέσω δημιουργίας πακέτου τύπου "Friends and Family" από τον ΟΤΕ, που θα επιτρέπει σε όλους τους πελάτες του να επιλέγουν κάποιο αριθμό τηλεφώνων, για τα οποία θα χρεώνονται με σταθερή και χρονικά ανεξάρτητη χρέωση. Οι ρυθμίσεις πρέπει να αφορούν όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα του τόπου κατοικίας τους. Είναι απαράδεκτο να χρεώνονται υπεραστικά οι κάτοικοι μικρών πόλεων και χωριών, στα οποία δεν υπάρχουν κόμβοι πρόσβασης.

2. Μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στους λογαριασμούς του ΟΤΕ Το ίδιο μέτρο ίσχυσε (με θετικά αποτελέσματα στη μείωση του πληθωρισμού) και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

3. Μείωση της τιμής προχωρημένων υπηρεσιών. Στην Ελλάδα οι γραμμές υψηλής ταχύτητας τιμολογούνται πολύ πιο ακριβά σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες. Το γεγονός αυτό συνιστά τροχοπέδη τόσο στην ανάπτυξη του Internet και των εφαρμογών του στη χώρα μας, όσο και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

4. Επιδότηση της τηλε-εργασίας. Η επιδότηση (σε εταιρείες που παρέχουν επιλογή τηλε-εργασίας και εργαζόμενους που εργάζονται με αυτό τον τρόπο) οδηγεί σε νέες μορφές απασχόλησης, όπως και σε άλλες αναπτυγμένες χώρες στον κόσμο.

Αρχική Σελίδα