💾 Archived View for magaz.hellug.gr › 09 › 01_editorial › index.gmi captured on 2024-08-31 at 12:09:41. Gemini links have been rewritten to link to archived content
⬅️ Previous capture (2024-02-05)
-=-=-=-=-=-=-
Μιχάλης Καμπριάνης Νοε 1998
Όπως λέγαμε και τον προηγούμενο μήνα, το HEL.L.U.G. έχει πλέον εκλεγμένο Δ.Σ. Αυτή τη στιγμή έχουν ανατεθεί θέσεις και αρμοδιότητες, και το HEL.L.U.G. κινείται σε μία καλή ελπίζουμε κατεύθυνση επίτευξης του κύριου σκοπού του, που είναι η διάδοση του Linux στην Ελλάδα.
Το πρώτο εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο, αποτελείται από τους:
--------------------------------------------------------------------------------
\ Όνομα Θέση
Πρόεδρος Καμπριάνης Μιχάλης
Αντιπρόεδρος Παπακώστας Ευρυπίδης
Γ. Γραμματέας Βρυώνης Παναγιώτης
Ταμίας Σανιδά Βούλα
Έφορος Γεωργάτος Φώτης
--------------------------------------------------------------------------------
Όπως διαβάσατε στο προηγούμενο τεύχος[1], μία ομάδα κομμάντο έφτιαξε ένα μηχάνημα, το οποίο αυτή τη στιγμή φιλοξενείται από την FORTHnet Α.Ε.[2] την οποία και ευχαριστούμε. Το μηχάνημα έχει επάνω :
Στα πλάνα του συλλόγου, είναι η μεταφορά του Magaz εκεί, ενώ βέβαια, θα υπάρχει και στο linux.gr, το οποίο συνεχίζει να φιλοξενείται από την Hellas On Line[3]. Έτσι φτάνουμε στον να υποστηρίζεται το Linux έμπρακτα, από τους δύο μεγαλύτερους ISP της Ελλάδας.
Το Δ.Σ. έχει ήδη αρχίσει να ασχολείται με την πιθανότητα παρουσίασης του Linux σε ειδική εκδήλωση του γνωστού βιβλιοπωλείου Παπασωτηρίου, όπως και την συμμετοχή σε εκθέσεις.
Αρκετά είπαμε όμως για το Hellug, ας περάσουμε στην υπόλοιπη επικαιρότητα του τεύχους.
Υπάρχει ένα άρθρο του Νίκου Μαυρογιαννόπουλου σχετικά με το National Language Support[4] (NLS), τι είναι, γιατί και πως να ασχοληθείτε με αυτό.
Ο Γιώργος Κεραμίδας επανέρχεται με οδηγίες για να γράψουμε ελληνικά στο groff[5].
Ο Βαγγέλης Παπαδογιαννάκης συνεχίζει να ασχολείται με το να βοηθάει σε απλές καθημερινές δουλειές. Η ειδική μας πλέον στήλη για τους νέους χρήστες, πόσο απλή σας κάνει την ζωή το Linux[6].
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Βαγγέλη Ρόζο, για το άρθρο του Εισαγωγή στο μαθηματικό πρόγραμμα Calc[7]. Διαβάστε το και θα δείτε πόσες δυνατότητες έχουν τα προγράμματα που φαίνονται εκ πρώτης όψεως απλά.
Και βέβαια, δεν θα μπορούσε να λείπει η σταθερή στήλη της αλληλογραφίας[8]. Εσείς μας γράφετε, κι εμείς...
Να σας υπενθυμίσω, ότι όπως πάντα, το magaz φιλοξενεί άρθρα, από όλους τους φίλους συνlinuxάδες. Στο συγκεκριμένο τεύχος μάλιστα, μας σώσανε οι φίλοι μας (αφού η συντακτική ομάδα του Magaz συμμετέχει σχεδόν σύσσωμη στο Δ.Σ. και τις ομάδες εργασίας του Hellug).
Καλή ανάγνωση, και καλό φθινόπωρο.